marknad

Om oss

Svenska MENA-föreningen är en medlemsförening öppen för alla som är intresserade av regionen eller föreningens verksamhet. För att bli medlem, skicka ett mejl med ditt fullständiga namn till mail@menaforeningen.se så kontaktar vi dig med mer information.

Styrelsen består av dessa engagerade själar:

Joel W. Abdelmoez – Ordförande

”Jag är en masterstudent inom Mellanösterns språk och kulturer på Stockholms Universitet, drömmer om att bli forskare och önskar att jag kunde spendera mina dagar med att analysera Arabisk media och populärkultur”

Aiya Mohsen – Vice ordförande

”Jag studerar Socialantropologi och Arabiska med inriktning mot Mellanöstern- och Nordafrikastudier vid Stockholms Universitet . Har ett stort intresse för politik, religion och kultur. Det första som händer när jag möter nya människor är att politiska diskussioner spontant uppstår.”

Marie E. Grusell – Kassör

Frilansjournalist och entreprenör med en passionerad konstnärssjäl och brinnande intresse för Mellanöstern och mänskliga rättigheter. Under ett och ett halvt år har jag varit bosatt i Kairo, Egypten där jag 2014 startade www.menatidningen.se samtidigt som jag intervjuade kvinnliga journalister till min andra fil.kand. i Mellanöstern- och Nordafrikastudier via Stockholm universitet. Som ledamot för svenska MENA-föreningen vill jag höja kunskapsnivån om MENA-regionen i Sverige.”

Renée Hayek – Sekreterare

”Jag har studerat Statsvetenskap och Mellanöstern- och Nordafrikastudier samt har en masterexamen i Globala Studier från Göteborgs Universitet. Jag brinner för internationella frågor och är särskilt intresserad av MENA där jag har mina rötter. Jag hoppas att, med mitt engagemang, öka intresset och förståelsen för regionen och dess mångfald, men även själv lära mig mer.”

Alieh Bahari – Ledamot

”I have my academic background in social science and have been working as a freelance journalist for some years. My research and journalist areas are social and political issues in the Middle East and women’s right in general”

A Karlsson – Ledamot

”Jag är en frilansjournalist och masterstudent som är mycket intresserad av MENA-regionen och bland annat har bott i området under en period. Min ambition med att medverka i MENA-föreningen är att lära mig mer om området och visa andra hur fascinerande och mångskiftande regionen är”

Maria Lindström – Ledamot

”Frilansjournalist som studerar Mellanösternstudier och internationella relationer och dessutom är diplomerad icke-våldsutbildare. Sitter med i Equmeniakyrkans mellanösterngrupp och brinner främst för flyktingfrågor och mångfald då jag även jobbar på ett flyktingboende för ensamkommande barn. Har ett stort intresse för MENA-regionen i allmänhet och kanske för Nordafrika i synnerhet då mannen är från Libyen och jag dessutom blivit mer och mer insatt i Västsaharakonflikten i och med min utbildning inom icke-våldsmetoder.”

Sofia Strive – Ledamot

”Jag är masterstudent med intresse och erfarenhet i mångt och mycket. Är speciellt intresserad av Mellanöstern och Nordafrika och har på olika sätt arbetat för att öka förståelsen och minska fördomar kring befolkningen i regionen. Brinner för kulturkrockar, migrationsfrågor, dagdrömmar och livliga diskussioner.”

Erik Törnlund – Ledamot

”Jag är student och frilansjournalist och bor i Jerusalem, Israel och Palestina sedan mer än ett år. Här har jag möjlighet att resa runt i området, möta människor och uppleva tillvaron på plats”